personlighetsklyvning?

Det är skillnad på vem man vill vara, och vem man egentligen är. Satt och svarade på en sån där quiz på facebook idag. En av frågorna var, om din vän bjöd dig på äcklig mat vad skulle göra? Visserligen var svaren jävligt dumma, men frågan fick mej ändå att tänka till... Mest troligt skulle man sitta där å truga i sig maten. Trots att man egentligen skulle vilja kasta maten, och gärna tallriken med. Rakt ner i diskhon, hårt så maten skvätte överallt och tallriken gick i tusen bitar och gav ifrån sig en öronbedövande smäll..

Å jag säger då faan det.. Är det inte det ena, så är det då fan de andra!

Miss stamp checkar ut, för att aldrig mer checka in. Fuck u to, du var ju bara så jävla bäst å alltid glad!


Dagen idag..

Meeen helveeteee, vad arg jag blir när jag skrivit ett jävla inlägg å så försvinner det! Men aja, är ju bara att börja om igen då..

Har iaf kommit fram till, tillsammans med doktor Fabian, att jag ska vara hemma ett tag nu. Han ansåg att 3 månader skulle vara bra till och börja med.. Nedå, hehe, men 3 veckor iaf. Jag ska säga till er, som jag sa till honom...

Kort å gott så har jag ansett att, Sen jag flyttade tillbaka till Häjedalen(-04/05) Har jag känt att jag har varit tvungen att "visa" att det går bra för mej nu. Jag har försökt varit en bra mamma, en bra flickvän, en bra ex.flickvän, en bra kollega, en bra "arbetare", en bra familjemedlem, en bra vän, en människa som alltid kan ge bra råd, etc.. vad jag presterar, det har avgjort hur mycket jag är värd. Kallas med ett annat ord för självkänsla, i mitt fall en jävligt dålig en. I vilket fall så vart det så, att när det här nu hände, då gick luften ur mej. Alla krafter som jag en gång haft försvann. Jag som alltid klarat allt, orkar nu helt plötsligt ingenting.
Men, för det finns alltid ett men. det här är långtifrån över. Men att jag nu för en gångs skull, har gjort nånting för MIN del. Vilket var att be om ledigt ett tag. Bara det har hjälpt mej en bit upp. Så ljuset i tunneln har nu infunnit sig, å som av allt som händer en i livet.. Det som inte dödar härdar, å jag kommer gå ännu starkare ur det här!

Till alla mina vänner och människor som har förstått, vill jag bara säga TACK! Tack så jävla mycket! Å glöm inte, varje människa är värdefull!

jomenvisst..

Känns rätt ok idag.

Hemma!

Efter en lång dag i Hudik! Träffat Barne med bonus-son en sväng, å så har vi varit på buspalatset. Där Tove trivdes som bara den! Efter ett par timmar där, å nån timme på stan, drog vi vidare till Delsbo. I Delsbo kikade vi in hos Erika m son:)
Har kort å gott haft en bra dag. Nu ska jag bara ta mig igenom den här kvällen med. Dagarna går bra, kvällarna är värre..
Jag ska även gruva mej för jobbet. Har varit ledig nu ett par dagar, men på fredag börjar jag jobba igen. Å helt ärligt, jag Spyr på alla människor, som ska fråga hur det är, när jag sitter där i kassan.. Får ångest redan nu när jag tänker på det!
När jag är på jobbet så är det just det jag gör, jobbar! Å det här är inget jag orkar sitta och prata om där..

OCH, jag är en stark människa. Jag ser mig inte som ett offer. Men... För det finns det alltid.. Men.

Just det här är nåt av det tyngsta jag varit med om. Och när jag väl bearbetat det, och kommit ur det, och fått perspektiv. Ja då kanske jag kan ta till mej det goda, som kommer ur det onda. Men det kan jag inte just nu. Just nu är det upp och ner.

fina ord,

Fick jag i en kommentar här i mitt senaste inlägg! Dom värmde verkligen! Och även om man verkar stark, så är det inte alltid man känner sig så. Och att då och då få höra sånt, gör så otroligt mycket! Så tusen, tusen tack min vän!!

Under den här dagen har jag även samlat ihop mig själv, och tack vare vänner och familj insett en del saker.
Livet blir annorlunda, visst är det så. Men inte så mycket för mej.. Jag har alltid klarat mej. På antingen det ena eller det andra sättet.. Det är inte jag som är offer i det här sammanhanget. Och den som är det på riktigt, den tycker jag synd om! Även om det säkert inte kommer kännas lika bra i alla lägen. Det här har knappt börjat. Men hur det än är, kommer det aldrig vara mitt fel, Aldrig. Varje människa måste ta ansvar för sina egna handlingar. Jag kan aldrig ta ansvar för någon annans handlingar...

Ne, nu ska jag fortsätta städa. Rent är kung!


Uppdatering..

Finns inte så mycket att skriva om. Det som rör sig i min hjärna för tillfället är inget jag kan skriva här.. Inte än iaf. Det är åt helvete, det kan jag iaf skriva.. Helt åt helvete!
Tur att jag har en stadig grund å stå på, att jag har min familj, och att dom stöttar och hjälper, när man tappar tron på sig själv. För det är det man gör, tappar tron, skuldbelägger sig själv. Känner sig anklagad. När man egentligen vet, vet att det aldrig kan bli ens eget fel.. För hur skulle det nånsin kunna bli det?

detta är iaf nåt av det sjukaste jag har varit med om. Men kan nu lägga till ännu en sak på min lista. Ännu en sak jag varit med om i livet. Man ska aldrig sluta förvånas, tydligen...

Hoppas på ett bra slut iaf, vad fan nu det skulle vara?

Tänk om..

Ne, man ska inte tänka tänk om.. Fast joo,  just i det här syftet kan man det. Jag känner att jag har kommit till insikt, kommit till ro.. Jag kan leva med min ångest. Jag kan leva med mina ups and downs. För jag har lärt mig det. Jag har fått verktygen till det.. Jag faller inte så djupt jag bara kan, utan bara en liten bit, men stannar där, innan jag tar mej upp igen.. Och tänk om alla människor hade det, jag önskar alla människor det. Livet blir så mycket lättare så!

Nåt jag dock inte lärt mej än. Bara för en människa inte har samma åsikt som mej, så behöver inte hela den människan vara dålig.
Jag är sån, ser saker som bra Eller dåliga. Inte som både och. Tycker jag en människa har en jävla idiotisk åsikt, då får jag svårt som faan för den.. Det är en sak jag måste lära mej, att acceptera en annan människas åsikt, ÄVEN om jag tycker att den suger!

Idag har jag å Tove kikat när Tomas har spelat hockey för första gången på ett par år.. Såg kul ut när det enda han gjorde var å åkte med armarna på knäna, å kippade efter andan;) Sötnosen min! Efter det vart det en pizza på knuten, å sen hem till idol å godis, en riktig myskväll.. I morgon blir det badhus m släkt å vänner, sen Tomas stuga över natten. Ingen tv, ingen ström å utedass. De är fan avkoppling på hög nivå! En helt soft å kung helg!

Nu säger jag godnatt!
Jag önskar er ett bra liv!

T


Kväller..

Å snart dags att krypa ner i sängen.. Kan bara konstatera att livet e kul, livet e livet liksom..

Ute på krogen, man ser dom killar, dom har tjej, två barn, ett jaa "svenssonliv".. Å dom borde vara nöjda å glada med det, det är iaf vad som framgår.. Men nog fan ser man dom jagandes andra tjejer ute på krogen. Men vad vet jag.. Det kanske är samma sak med tjejer.
Jag har inte heller varit gud bästa barn, men jag kom på det innan jag var 26 iaf, å inte 36..
Men, det är ju inte mitt samvete...

Nee, örskar inge mer nu. Längtar till Västerås, är så jävla skönt å bara vara för en gångs skull...

Petra♥Tomas

I´m off

work today.. Eller säger man så? Äh, skitsamma.. Jag sa så iaf!

Så idag är det väl den sedvanliga städdagen...

Tack å hej!

Tanke

När man får en sån tanke som, tänk om han lessnar på mej, å kommer på att han inte vill vara med mej längre... Å för första gången i sitt liv bryr sig om det... Jaa, då tror jag man är kär!

Kvällsfunderingar.

Ska åka upp till stallet en sväng. Mocka å ta in dom kära djuren.. Har en del planer för livet framöver, känns jävligt bra!
Men äh.. Skriver mer inom kort, måste gå på toa. Får dock tända ett par ljus, för lyset har gått åt helvete. Tycker det är synd att inte Micke Bladh bor kvar här, får då hade han kunnat laga det lite snabbt:)

Stuck on u babe.. Tomas, min fina Tomas..

What goes around comes around..

gör gott, så får du gott. Gör ont, så får du ont.. Det tror jag på, och det hoppas jag även på..


Men åhhh..

Va segt..

Hade knåpat ihop ett inlägg, men eftersom Tomas har nån jävla knapp på sidan på musen, så lyckades jag naturligtvis trycka på den å då går den tillbaka en sida.. Skitmus!
Får återkomma senare, när tankeverksamheten har kommit igång ordentligt!

Hade en skitkul firmafest igår iaf, Ida, du gjorde hela kvällen stumpan;)

Keep holdi`n on..

Jag har världens finaste dotter. Hon är helt underbar. Hon har även sina "dagar", som är ganska ofta nuförtiden. men hon fyller ju ändå 3 i januari. Å anledningarna till dom här trotsålders-faserna är ju naturliga, å deras sätt å bryta sig lös,  å bli en egen individ. Alla barn har rätt till sina känslor. Vare sig det är att vara, arg, ledsen, glad, etc.. Att bli tystad när man är ledsen är samma sak som att lägga lock på sina käslor, å det vet vi nog alla att det inte är speciellt bra! Dock inte sagt att man får skrika rätt ut och kasta saker eller slåss. Man måste ändå ha regler, men man måste fortfarande få vara ledsen. Eller glad, eller vilken känsla det nu än är! Tove Nystedt, 3 år den 10:onde januari, mitt hjärta, min underbara goa unge! Älskar henne så det gör ont gör i hjärtat, önskar jag kunde skydda henne mot allt ont! Men det kan jag inte, så istället får jag försöka ge henne verktyg att klara av livet på bästa sätt, med allt vad det innebär!

Ja, vad ska man säga..!?

Det finns en person i min omgivning som påstår att jag vill honom ont. Han påstår att när jag mår dåligt, så klankar jag ner på honom, för att få någon annan att må dåligt istället. Det roliga är, att i samma veva som den här personen säger att jag vill få honom att må dåligt, ja, då börjar han skrika om hur jag är och vad jag håller på med, hur knäpp i huvudet jag är, och vad alla i Sveg säger om mej. Det senaste han sa, är att jag ska göra slut med Tomas snart, och hur jag håller på med killar, och att Tove kommer att få en ny pappa snart igen. Tänkte passa på att dementera det här ryktet då, å presentera lite bevis.
Bevis nr 1, jag älskar Tomas.
Bevis nr 2, vi har en framtidsplan, där hus och barn inte ligger alltför långt i framtiden.
Bevis nr 3, jag har nyligen tatuerat in ett T på min arm, och tror knappast jag skulle göra det om jag funderar på å göra slut med honom.
Bevis nr 4, Att jag i egen hög person, överhuvudtaget aldrig ens yttrat att jag ens är i närheten av å göra slut? Vafan är det för fel på vissa..?
Och när vi ändå är inne på ämnet bevis. Utan Riktiga bevis blir inte en människa häktad. Men det återstår å se! Å tills dess, tycker inte jag att man ska yttra sig ett jävla skit om jag ska vara ärlig!

Det var nästan allt från mej idag. Jag vill tacka alla er som har ett öppet sinne. Som inte lyssnar på skitsnack, utan bildar er en egen uppfattning. Som vill hjälpa å inte stjälpa. Som inte är rädd för att tala om sin mening(utifrån fakta å inte en massa lösa rykten). Å er som tar hand om varandra, som stöttar varandra, på rätt sätt, å på rätt väg!

Sist men inte minst hoppas jag att det ordnar sig till det bästa! Att alla ser sin bit å inte låtsas som att det regnar. Det finns problem i världen, i din stad/by, i din omgivning. Vakna upp och inse!

Man måste stå upp för sig själv, på rätt sätt...



Morgonstund har guld i mun...

Ska duka fram lite frukost till mej å min käre vän.. Sen ska vi ta å gå till stallet å väl där ska vi mocka å rida, själavård som det faktiskt är!
På fredag stundar personalfest, å jag å Ida ska göra den osäker;) Kommer nog bli kul.. Syns på folkan sen va..?

Ne, dags att göra nån nytta!

Jooråsåatte..

Vi körde av vägen... Yes we did. Men det gick iaf bra, så in i helvete bra med tanke på vad som kunde ha hänt..

Kväller.

I helgen sa jag att vi bara ska ta det lugnt. Vi ska bara, på halloweenfest i morgon, sova i Sveg å bada bubbelbad när vi vaknar(tack syrran;)), hämta upp Lisette å ta med henne till Linsell, rida å dona.. Åka ner på Sveg igen på eftermiddagen å grilla lite med Micke å Fredde m barn,  å på söndagen så lär det väl bli det där med å städa tänker jag.. Det är fan skumt alltså vad tiden går. Men det är väl skönt det med:)

Alla förtjänar ett bra liv. Ett bra liv där man har en relation som är bra. Där man har en bra relation till SIG SJÄLV. Där man kan vara sann i vad man gör, å vad man säger. Där man kan leva helt utan fördomar om människor, speciellt såna man inte ens känner. Jaa, där man mår bra helt enkelt.. Det är kanske inte så lätt, men å andra sidan så är det inte så jävla svårt heller...

Tomas Stenvall, jag älskar dej underbara människa!


Det var ju en sak till...

det är dags att bryta mönstret för fan. Dags att ta kontroll å göra det man mår bra av!

Ps, crayzejj...


Yeah

p3-street...

Men nu var det längesen..

Jag skrev nåt.. Så de är väl dags igen! I lördags hade vi iaf återträff, 10 år sedan vi gick ut nian. Det startades med en tipsrunda på södra(som jag dock ej var med på, eftersom jag jobbade) å avslutades med en tre-rätters på Mysen, å sedan var det disco.. Det var kul. Vissa av oss har förändrats en hel del, å andra mindre. Så är ju livets gång, å det är upp till var å en..
Har fan lite taskig fantasi idag. Finns en sak som jag grubblar lite på, men det passar sig inte att skriva här. Det kan misstolkas av dom flesta. Så det hoppar jag över..

Datorn går förbannat segt iaf..

Gymmade i förrgår, körde bl.a framsida lår. Kom på att det inte var sån bra ide strax efter jag gjort det.. eftersom jag skulle på step-up igår.. Men det gick ju fint det med. Gillar att ha lite träningsvärk. Det känns ju att man gör något iaf!

Dags å göra nåt vettigt kanske.. Dagarna går så jävla fort av nån anledning..

Halloweenparty i helgen, ska bli skoj:)

Puss å hej

RSS 2.0