Hallå

Dålig uppdatering här måste jag säga.. Men vi är mest på vallen och står i. Så det blir inte så mkt tid för datorn. Och faktiskt, så måste jag säga att det är jävligt skönt. Förstår inte hur jag kunde sitta här flera timmar förut, nu kommer jag liksom inte alls på vad jag ska göra..


en vanlig vardag.

ett härligt möte på arbetsförmedlingen. Bas-info. Ett x-antal samtal till olika instanser. mail-skrivning. Ja, det sedvanliga.. Men det är skönt när det är gjort.

Idag har min dator tydligen ingen lust å svara på kommentarer så jag svarar här då istället:)
Tycker man sig ha den rätten att bestämma att en annan människa har en dålig sida, jaa då kan man ju tala om den. Fast jag skulle inte göra det. Jag menar, vad är en dålig sida egentligen? Nån som är sur? arg? glad? ledsen?envis? bestämmande? blyg? Att man säger vad man tycker? att man dömer folk på förhand? lat? fåfäng? kort stubin?
Är det för att hjälpa är det en sak, någon som kanske har varit ledsen ett par veckor, deprimerad eller så, då kanske man ska prata med den människan..
Jag själv tycker inte att man ska döma folk. Men vad kan jag göra åt en människa som gör det? Jag kan berätta vad jag tycker om vi nån gång skulle prata om det. Men kan jag säga att personen i fråga måste ändra sig?Nej, det kan jag inte.. Den enda jag kan ändra är mig själv. Jag kan också önska att folk inte skulle gnälla så jävla mycket och istället uppskatta det vi har. Men är det nåt jag kan ändra på? nej. Men dock kan jag välja. Jag kan välja vilka människor jag mår bra av och inte.
Hm, det var nåt mer jag skulle skriva.. Men jag glömde bort de.

Jahapp, det var min åsikt det idag. Nu ska jag äta och sen åka till vallen och mjölka getterna för första gången:D


Relationer.

Den enda relation jag har rätt att ta ställning i är min egen. Jag har inte rätt att ta ställning i någon annans relationer. Även om det är mina nära och kära. Jag kan tycka att en handling är fel. Men det är aldrig en människa som är fel. Varje människa växer upp och bildar sig sina värderingar och tankar och känslor och åsikter.
Sen kan man aldrig egentligen ens ha en åsikt om man inte har hört dom inblandade berätta.

Igår kollade jag på grannfejden. Först såg jag den ena grannen, vilken verkade vettig och faktiskt hade rätt i sin sak. Då hade jag redan "dömt" den andra grannen som den som ställde till problem. När jag väl såg den grannens version, så märkte jag ju att det var granne nr 1, som hade verkat så jävla vettig från början, som trakasserade den här granne nr 2, som jag hade dömt i förtid..
Återigen fick jag mig en knäpp på näsan. Men det är aldrig försent för att lära.

Och så vill jag även tillägga, att den enda man kan förändra är sig själv. Jag har sidor som inte du tycker om. Du har sidor som jag inte tycker om.. Så är det alltid. Dock skulle jag aldrig tala om dessa sidor för en människa. Utan acceptera människan som den är.

Men, detta är mina åsikter. Och inte någon sorts sanning. För kom ihåg, ingen människas åsikt är sanningen. Det är bara din åsikt..

den dan..

Nån tycker sig ha något otalt med mej. Hoppas jag dom har stake nog att komma fram till mej å säga det, öga mot öga. Och INTE skriva en massa skit på facebook... Heeeelt otroligt!

tänkte skriva nå..

men jag örsker inte. Ska ladda inför den fortsatta städningen i morgon istället. Snart öppnar vi ju, den 21a juni.
Björnvallens Fäbodcafé. Kom dit å fika:)

Even stones has feelings..

Hård på ytan. Kaos på insidan. Vet inte vem man är. Vad man ska göra. Vad man tycker och tänker. Är inte mottaglig och bryr sig inte om nån annan än sig själv. Tror man straffar andra genom vara elak och instängd.
Jag vet. Jag vet precis hur det är..

I slutändan slår det bara tillbaka mot dig själv. Kaoset försvinner inte. Självförtroendet och självkänslan är körd i botten. Man gör saker som man inte vill och man förstår inte ens varför man gör dom. Man gör så man blir ensam men egentligen är det de sista man vill..

Jag kan ju bara hoppas det går bra. Jag önskar ingen människa nåt ont..


RSS 2.0