Sverige.

Jag läser en bok som handlar om könsstympning. Boken är nr två i ordningen å skriven av Waries Dirie. I vissa delar av Afrika tillämpar dom fortfarande könsstympning på sina barn, det finns olika former av könsstympning men om jag har fattat det rätt så innebär det att skära bort klitorisen så att kvinnan inte ska vara så swxuell. Kvinnan ska även sys ihop för att vara säker på att bli "sparad" till sin framtida man. Könsstympning är vanligare än man tror, och det förekommer faktiskt i ganska stor skala här i Europa med.. När jag nu läser den här boken så slår det mig hur tacksam jag ska vara för att jag är född i Sverige. Jag har en underbar kille, underbara barn och underbara syskon! Jag hade kunnat födas med en framtid som innebär könsstympning..

bilbyte?

Funderar starkt på att annullera våran nyinköpta bil å köpa oss en annan.. Har hittat en snygg bil, men den är dock nere i Skåne, hittar ingen mer på blocket heller.. Ingen som har vägarna förbi Skåne de närmsta dagarna å vill ha med sällskap;)?

bilbyte?

Funderar starkt på att annullera våran nyinköpta bil å köpa oss en annan.. Har hittat en snygg bil, men den är dock nere i Skåne, hittar ingen mer på blocket heller.. Ingen som har vägarna förbi Skåne de närmsta dagarna å vill ha med sällskap;)?

who?

Who would have known how bittersweet this would taste..

Tänkvärt

Det enda som krävs för att ondskan inte ska segra-är att rättfärdiga människor hindrar den..

Nattliga tankar.

När jag var barn så hatade jag fulla personer. Jag hatade när de skulle diskutera livets bekymmer 10 centimeter ifrån ansiktet med en andedräkt som stank gammal bakfylla blandad med riktig indränkt röklukt. Jag hatade när dom skulle pussas å kramas och tala om hur gullig man var(något som dom aldrig sa utan alkohol i kroppen). Än idag kan jag hata fulla människor emellanåt. Är jag då en hycklare som ibland dricker själv? Må så vara, jag vet dock att dom gångerna jag dricker, så är jag på ett helt annat håll än vad mina barn är. Alkohol och barn går inte ihop. Att dricka ett glas vin/en öl/en cider till maten är en sak, men vet man att man ska dricka mer än så då har barnen inget där att göra.. Men det är förstås min åsikt, och du som läser behöver absolut inte dela den...

Tillbaks på hemmaplan..

 Hemkommen från powermeet och Västerås 2012. Vilken jävla helg vi har haft jag å min älskling! Den har varit sjukt kul och sjukt avslappnad. Batterierna är laddade igen! Ser nu fram emot powermeet 2013:).. Sitter för tillfället på jobbet, hade vart gött å varit ledig inatt men det är bara att gilla läget. Till veckan blir det ridning å jag längtar förstås som vanligt!!

Sista rycket!

Ett prov återstår sen är jag klar med skolan för nu! ETT prov! Känns underbart skönt!!
Helgen som kommer bjuder upp till festligheter. Jag och min darling tar vårt pick och pack å drar till Västerås på powermeet, två HELA dagar alldeles själva. Barnen ska vara hos farmor och farfar å eventuellt åka på Järvsö zoo:) 
I ugnen står laxen å gräddas, den väntar på lite smör, grädde, persilja, dill och purjolök.. Göttans!

RSS 2.0