Sundsvall by day..

I´ve got a feeling, that tonight´s gonna be a good night.. Eller vad säger jag, med min kille så är varje kväll en bra kväll:)

Sundsvall igår. Var den mysigaste dagen nånsin, shoppande på både ikea å diverse klädaffärer. vart dock inte lika mycket julklappar som det egentligen skulle bli.. Avslutade dagen med en bil-bio, det var första gången så det var kul:) Men det som gjorde hela dagen var att det var jag å Tomas som åkte iväg alldeles själv.. Älskar den människan så jävla mycket!
Förresten så mötte vi upp Barne i m. tjej å son i Sundsvall. En  mycket kär å negativ vän:P. Dock har han fått tag i en söt tjej, kung för honom!

Ne, dags å packa kycklingfilen, take care then...

Eller ja just ja...

I morgon blir det till å kika på idolfinal med Helena.. Å ev. att det följer me nån lillkille;) HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Vettigt?

Har inte vidare värst mycket vettigt å skriva om idag faktiskt..Det är bara en sån här dag idag liksom. Iofs var det inte så längesen jag vaknade, så tankeverksamheten har väl inte kommit igång riktigt än:)
Funderar mest på Tomas å min sundsvallsresa på lördag. Är ju så jävla nice å komma bort en sväng å göra/se nåt annat.. Vi ska handla några julklappar å lite allmänt liksom.. Skönt att ha en del avklarat så slipper man ta hela smällen Nästa mån, å i dec.. Mina älsklingar fyller ju även år i jauari, så då måste man ju ha pengar kvar till det:) å så ska vi väl införskaffa nånting å ha i vårat akvarium..

Min älskling har ju även en blogg: Toamspt.blogg.se, läs den vettja;)

Nästa Torsdag blir det tatuering för min del.. Var ju en snäll lillebror som gav mej 25%, så då är det klart att jag måste ta tillfället i akt. Ska skriva lite på "revbenen" å så småningom binda ihop det med en blomranka.. men nästa sittning får bli efter jul iaf.. När man har råd igen:)

Annars är jag mest bara brydd på allt det sjuka som har hänt på sistone. Visst, jag är van vid att allt inte är normalt. men det har varit i "min" värld.. Nu är det ett par år sedan jag levde i den, å har på så vis inte så mycket där å göra längre. Visst hör jag saker, men det blir inte på samma vis. Det som händer nu har dock inget med den världen att göra.. Man hör saker hit å dit å allt gör mej bara så förbannat brydd.. vettigt folk va? Nja, spelar ingen roll vart man kommer, vilken "folkslag"(hatar det ordet, men använder det för att precisera mej)de är, så är det nog tamefan LIKA mycket skit överallt.. Jag blir bara brydd jag..

Å till det allra sista för dagen nu då.. Den 31a den här månaden, har vi återträff å kommer att ha den på mysen, när vi har käkat middag å grejer så är det efterinsläpp, så KOM DIT Å HA KUL FÖRFAN!!

Tack för att ni har orkat läst, å fortsätt gärna:)

Puss

Fasiken..

Har ju en hel de läsare här på min lilla blogg.. Då är det ju bara en sak jag undrar. Vart är alla kommentarer?

Har som vanligt haft en del funderingar.. Å en av dom gäller helljuset/hellyset(?), på bilen alltså.. vilket ni kanske förstod. Iaf, att bli bländad är lite otrevligt tycker jag, speciellt om det regnar/snöar å är allmänt risigt väder. Förut har jag tänkt såhär: Ne fan, nu ska den jäveln blända av först. Vafan ska jag blända av för, ne, det vägrar jag göra innan han har gjort det.. Meen, under min tur i morse slog det mej vad fånigt det är. Jag hoppas det inte är alltför många som känner igen sig i det jag skriver nu. För faktiskt så är det en förbannat fånig sak. Fokusera på säkerheten istället säger jag bara. Då hädanefter kör jag inget "vembländaravförst-spel", utan jag bländar helt enkelt av när jag ska göra det..

Den andra funderingen jag har då.. Eller ja, hehe, jag har nog fler funderingar än två. (men det var dom här som kändes mest relevanta å skriva här). Å det är ju förstås hur jävla bra jag har det. Jag är inge mindre kär i Tomas nu än för 4 månader sedan, vi pratar om allt. Vi ljuger inte för varandra om nånting. Det funkar på vartenda jävla plan. Har liksom haft lite problem i mina tidigare förhållanden(uppenbart kanske eftersom dom har gått åt helvete) men den här gången så är allt bara så jävla bra. Finns ingenting(eller ja, inte mycket iaf) av mina hjärnspöken kvar. Å det spelar ingen roll om dom så dyker upp i huvudet, för i samma ögonblick som mina ögon ser Tomas, så försvinner dom..

Dags att lyfta röven från stolen nu kanske...

Drömmar..

I natt drömde jag om min pappa, min riktiga pappa heter Arne Hjelm å är alkoholist. Vi har ingen kontakt med varandra nu längre. Trots att vi går förbi varandra ett par gånger i månaden. Anledningen till det, jo, jag skrev ett brev till honom för ett x antal år sedan. Jag skrev vad jag tyckte han hade gjort, å hur det fått mej att må. Reaktionen på det brevet slutade på det viset att han ringde upp mej å sa följande: detta var det elakaste nån nånsin sagt till mej. Det var sista gången vi pratade med varandra..
Inatt drömde jag iaf. Jag drömde att han kom fram till mej å pratade. han sa att det var dags att försonas nu. Att det var dags att reda upp allt..
Grejen är den, jag tycker inte synd om mej själv. Jag hade ett ex som sa till mej en gång: men det är ju skillnad med dej, din pappa är ju alkoholist. det hade varit värre om han hade varit helt normal, å ändå skitit i dej.
Grejen är den, jag tycker fortfarande inte synd om mej själv. Men jag kan vara ledsen. ledsen för att min pappa har valt spriten framför mej. Ledsen över att han inte funnits där som förebild för mej. Ledsen för att han sabbat min tro till killar totalt. Men grejen är den, att jag kan inte skylla på det heller resten av livet. Lika lite som jag kan skylla på något annat. Jag har haft det jobbigt under min uppväxt. Men när man lär sig att inte se sig själv som ett offer å att inte tycka synd om sig själv. Ja, då inser man att det finns ingen annan som bestämmer över sitt eget liv än en själv. Ansvaret är ditt eget. Å istället för att tycka synd om sig själv, å se sig själv som offer, jaa, då får man lära sig något av det!
Jag vet inte vad det är.. Är kanske extra känslig nu. Men vet ju att det är några dagar innan det där vi tjejer har. Å då kan ju det mesta vara lite extra känsligt;)

När jag kom hem från jobbet nu ikväll, gick jag in genom dörren å skulle gå uppför trappen.. Då hade Tomas tänt ljus i hela trappen. När jag väl kom upp hade han grillat fläskfile å gjort det allmänt mysigt hemma. Jag älskar överraskningar å romantik. Jag tror helt seriöst att det är det bästa sättet att hålla liv i kärleken:) Får se vad man hittar på härnäst..
Ta hand om dom ni älskar. Köp en blomma eller gör nånting fint:) Ta tillvara på dom å ta dom inte för givet...!

En vettig sak..

Slog mej precis nu.. Men vet inte riktigt hur jag ska skriva den.. Den gäller en person som betyder oerhört mycket för mej. Å grejen är den, Jag halkade in på fel spår här för ett tag sen. Vilket betyder att jag gjorde fel prioriteringar i livet. Jag ville gärna vara ute å festa å umgås med människor. Tove for aldrig illa av det, hon var alltid hos mormor å hon älskar att vara hos mormor så det var inget problem för henne. Dock festade jag en hel del med denna älskade människa. Å grejen är den att visst, hon är 17 år. Så festa är en sak som hon gör, å inget jag säger kan stoppa henne(även om jag önskar det) Men på ett vis så är det faktiskt så jävla tragiskt. Att det är så man växer upp nuförtiden. Sprit är en accepterad å helt vanlig sak. trots att den ställer till med så jävla mycket skit! Slagsmål, våldtäkt, bilolyckor mm.mm..
Experterna säger, skulle alkohol komma idag, skulle den drogen förbjudas. Precis som alla andra droger. För min åsikt angående alkohol, det är att den är precis lika illa som alla olagliga droger, nästan värre till och med. Visst, om man ska hård-dra det lite.
Vi tar en knarkare-Det enda som är intressant för denna människa är att få tag i pengar till sitt knark(jag drar inte alla över samma kam, så jag påstår inte att detta gäller alla.Men en stor del) Så inbrott å sno saker hör kanske till vardagen.. Även råna folk. Men om vi tar då en alkoholist/alkoholmissbrukare(det är inte bara dom som sitter på bänken på centrum, utan även det stora antalet som sitter hemma) Då blir det genast en annan sak. Alkohol är lätt att få tag på och just därför är det mer utbrett. Å vad har vi för földer av alkoholen på... Jo, det är just det, misshandel/sexuellt utnyttjande av sin fru/sitt barn, våldäkt, slagsmål.. ja helt enkelt är det så, att där spriten går in, går vettet ut. En värld utan alkohol, skulle vara en betydligt bättre värld, punkt slut. End of diskussion. Say no more..


Åter till denna älskade människa då.. jag står maktlös, helt maktlös. Jag vill så gärna att hon ska må bra. Men det gör man inte alltid i hennes ålder. det finns så mycket i livet man inte förstår. Alla hormoner i kroppen som ställer till det å gör kanske så att man mår dåligt. men att man kanske inte riktigt förstår vad det är som gör det. Vill så gärna försöka prata å hjälpa till. Finnas där å stötta. Men hur ska jag göra. Du måste försöka lyssna på mej å försöka förklara hur du känner å tänker! det är enda sättet å försöka få nån rätsida på allting. men en sak säger jag. Sprit löser INGENTING! Men jag vet att du läser det här å jag hoppas verkligen.. En dag kanske du förstår vad vi menar. Å förstår att allt det vi/jag gör/säger är för att DU ska må bra! Inte av nån annan konstig anledning. För grejen är det skulle vi inte bry oss, så skulle vi skita i dej..

VI ÄLSKAR DEJ OCH ÄR RÄDDA OM DEJ, DET ÄN DEN ENDA OCH ENKLA ANLEDINGEN!


Ledig dag..

Idag å igår. Igår vart det badhus å träning.. Sedan tacokväll hos syster, föräldramöte å avslutning på dan fick bli bonde söker fru.. Aldrig förr har jag träffat en kille som faktiskt tycket om å titta på såna här såpor. Men så kom ju Tomas in i mitt liv.. Å han är ju inte som alla andra;)

Vet inte om jag har nåt direkt vettigt å skriva om. Tycker om å skriva om känslor i min blogg. På nåt vis får jag det ur mej å då försvinner det liksom ur mitt huvud.. Eller försvinner å försvinner. Men det lägger sig till rätta där nånstans, det får ro..

En ledig dag=städdag.. Så det är vad jag ska roa mej med idag. Städa å rida.. Gå över till mammas affär( där jag inte heller idag ska göra inbrott) Jag ska Bara dricka en kopp kaffe.. Saknar min fina pojkvän. Roligt, med tanke på att vi snart har varit tillsammans i 7 månader å bott tillsammans prakriskt taget från dag ett. Ändå saknar jag honom å kan inte få nog av honom. Funderar liksom på vad det är som gör det så bra. kan inte komma fram till så mycket mer, än att det är vad man gör det till. Vi har liksom pratat om ALLT, å finns det inget man döljer eller försöker skydda, ja då finns det ju heller inga problem..

det går bra nu, å det har det gjort ett bra tag. Som sagt, visst har man sina ups and downs, men det gäller att inte falla allt för hårt. det finns så otroligt mycket man kan göra med bara vilja/tankekraft, man kan bestämma å genomföra saker man aldrig trodde man kunde.. Så det är bara dina egna tankar som sätter gränser!

Ne, dags att göra ett ryck:)

Puss på dej T!

Ang. att inte vara tillsammans med pappan till sitt barn..

Visst är det skönt att vara barnledig ibland, men att jämföra det, med känslan man får i kroppen varje gång man lämnar sitt barn... Det går bara inte. Visst vet jag att hon har det bra där. Eller vet jag det? Att hon säger att hon vill dit måste väl vara bevis nog för att hon vill dit, eller är det de?
det är svårt att släppa iväg sitt barn utan att känna sig orolig, men vad annars kan man göra?

Antecknar väl lite i min egen blogg medans jag ändå håller på:)

Tittar just nu på min fina kille som står å diskar en fastbränd kastrull.. Funderar lite över varför jag helt plötsligt hade så många sidvisningar, men kom på att det mest troligt beror på att Tommy höll på å fixa med min blogg igår.
Jobbat idag, som vanligt, har även hunnit med en liten ridtur jag å Tomas. Å i morgon kommer min kära vän Erika.. Fan vad kul det ska bli. träffade henne när jag väntade Tove(å hon sin son) senast, å det är ju en sådär 3 år sedan. Förövrigt har jag varit jävligt hurtig å tränat en hel del den här veckan.. Jag å Lillie slog följe å jag vart stolt medlem av korpen. Så vi har step-uppat å body-tonat oss här i veckan. Känns förjävla bra faktiskt. Följer ju även med Tomas på gymet emellanåt, å snart ska vi börja springa han å jag:) blir en del träning å det känns förjävla bra. Det är ju liksom så att banta kan ju lika gärna slänga sig i väggen. Vill man ha den livsstilen där man kan äta nån godis ibland å käka sina kolhydrater då får man ju helt enkelt röra på sig.. Att gå ner 10 kilo på tex nutrilett å sen tro att man ska lyckas hålla den vikten när man väl börjar käka igen? nja va.. Ne att träna sig i form med den livsstilen man vill ha, det är vad som gäller för mej. Träning kommer alltid vara en del av mitt liv, för man mår så jävla bra, å man får en massa energi..

Ne men nu ska jag nog hänga lite tvätt tror jag:)

Puss på dej min Toams!

Känns som,

det är dags att skriva lite igen. Var ju ett tag sen.. Tommy kommer förbi sen iaf å fixar till min blogg, blir ju rätt bra de, så den slipper se ut såhära..
Vem har rätt att döma? Vem har rätt att döma att en annan människa är dum i huvudet eller en idiot? (nu pratar vi förstås inom rimliga gränser här) men bara för att en människa har en annan åsikt än du själv har, så kan man ju inte tycka illa om den människan. Alla har rätt till sin åsikt. Å det kan ju vara så att man inte gillar den åsikten/tanken/handlingen,  men då är det vad du anser å det har du lika rätt till.
Ne, det gäller att ha respekt för alla människor. Vi är olika, det får man acceptera. Vi har alla olika bagage i våran ryggsäck som gör oss till den vi är. Å det måste man respektera, man behöver inte hålla med om det å man behöver inte tycka om en människa, men man måste respektera...

Val man gör i livet..

Kollade på inlåst igår. Det var iaf nån snubbe som jobbade där som sa en väldigt klok sak.. Saker å ting händer en inte bara i livet, utan det är alltid val man gör. Å det är så jävla sant..
Förövrigt har jag precis läst färdigt en bok, den heter skadad å handlar om lilla Jodie 8 år.. Det är en sann historia å handlar om hur Jodie har blivit utsatt för kontinuerliga övergrepp av sina föräldrar, sen hon var 18 månader å troligtvis yngre.. Både sexuella å våldsamma. Blir fullständigt deprimerad av att läsa såna böcker, så jag kanske inte borde göra det. Men samtidigt tycker jag det är ett sätt att uppmärksamma om vad det är för jävla värld vi lever i, vad det finns för jävla människor!.. 50(!)ggr hade hon varit på akuten från 0-7 år, då kan man ju undra varför hon inte blivit omhändertagen tidigare? men jaa, det är väl mycket man kan undra antar jag. Jag är iaf glad över att jaG har det så pass bra som jag har det. Jodie har det ju knappast bra, å hon kommer heller aldrig få ett normalt liv.. Satans jävla idioter!!!
Aja, jag kan ju inte hjälpa henne genom att bli alldeles förstörd. Så det tjänar ju ingenting till. Men en vacker dag ska jag göra min insats, det är så sant som det är sagt!
Å jag ska vara jävligt nöjd över att jag har det så bra som jag har det! Det handlar så jävla mycket om inställning, å det är min inställning!
Jag har världens underbaraste pojkvän. Jag har världens underbaraste dotter. Jag har möjlighet att rida när jag vill. Jag har möjlighet att träna när jag vill. Jag har ett fast jobb. Jag/vi har en mysig lägenhet. Vi har så vi klarar oss!

RSS 2.0